Esittely: Kylänmahti

img_20170218_142302

Mun historia kuiturastojen parissa alkoi jo silloin pienenä outolintuna ala-asteella. En koskaan ollut vaikea lapsi tai teini, vaikka sainkin kokea tätä maailmaa omalla tavallani. Sen myötä on tullut vartuttua tällaiseksi jo tuhatvuotiseksi sieluksi, jolle parasta maailmassa on asioiden mukavuus ja vaivattomuus. Käsillä tekeminen ja visuaalisesti kauniit asiat on aina ollut lähellä mun sydäntä. Rastojen letittämisen lisäksi teen paljon sisustus- ja juhlasomistuskeikkoja, rakastan kirjoittaa, piirrän ja maalaan satunnaisesti sekä suunnittelen ja valmistan tuotteita puusta. Kotoa löytyy miehen lisäksi mopsi ja undulaattipoikia.

Oon pitkin pientä ikääni kamppaillut sen kanssa kuinka paljon rakastan rastatukkaa, mutta jonkinasteinen sitoutumiskammo tai halu säilyttää kaikki mahdolliset vaihtoehdot käden ulottuvilla ei anna periksi. Kaverit on käyttänyt jo kaikki hyväksitodetut keinonsa kuten uhkailun, lahjonnan sekä kiristyksen saadakseen mut jo rastoittamaan oman tukkani, sillä tämä on-off suhde kuiturastoihin on kestänyt ilmeisesti jo aivan liian kauan.

Kuiturastat on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan mahtava vaihtoehto, jos radikaalit ratkaisut jännittää tai haluaa vain väliaikaisen muutoksen. Kaikkien takkutukkien sankari, Locksterin Jenni saa kuituhiuksenkin näyttämään aidolta rastalta ja oikeanlaisella letitystekniikalla kokonaisuudesta tulee sekä kestävä että upean näköinen.

Ainoana ylimääräisenä miinuspuolena laskisin tähän kuiturastoista sen, että suosittelemme niitä pidettävän päässä kuukauden tai maksimissaan puolitoista kerrallaan riippuen oman hiuksen kasvusta. Henkilökohtaisesti hiukseni eivät ole koskaan kärsineet kuiduista, lukuunottamatta erästä kertaa kun olin sekä itsepäinen että laiska ja pidin rastoja _kolme kuukautta_ putkeen avaamatta lettejä, jolloin tyveen oli päässyt jo muodostumaan pienen pieniä vauvatakkuja, joiden avaamiseen vierähti kokonainen päivä. Voit aina varata ajan uudelleenkiinnitykseen tarpeeksi lyhyin aikavälein, jotta oma fleda säilyttää alkuperäisen olemuksensa.

Käytännön kokemuksesta oppineena olenkin letitellyt sekä omia sekä tuttavien rastoja jo lukuisat ja joulukuusta lähtien olenkin vastannut Tampereen päässä Locksterilla kuiturastojen kiinnittämisestä ja hinnasto on seuraavanlainen:

-Irokeesi tai niskaan takut 15€ -Kaikki paitsi etuhiukset 25€ -Koko pää 30€

Muualta kuin Locksterilta tilattujen takkujen kiinnityksen hintaan lisätään 5 euroa.

Kuitutakkujen kiinnitykseen voit varata ajan suoraan minulta sähköpostitse jessica.kylanlahti@gmail.com

Lyhyesti

Jessica, 21, pikkukylästä muutama vuosi sitten Manseen muuttanut ja tänne sydämensä haudannut oman elämänsä taiteilija, sisustusfanaatikko sekä puuseppä, jonka arki on vain yhtä yllättävän rauhallista keskiviikkoa. Locksterin kuiturastalähettiläs.

instagram kylanmahti

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published