Takut tuuheammaksi

IMG_71247

Kysymys, jonka näen ja kuulen useasti. Miten saisin takuistani tuuheammat? Haluaisin tarjota yksinkertaisen ja nopean vastauksen, mutta kuten moni muukin asia elämässä, tähänkin sisältyy muutamia sanoja nimeltä "mutta" ja "jos".

Ongelma: hiukseni ovat kovin ohuet, ja pelkään ettei niistä saa muhkeaa ja hienoa takkutukkaa. 

Tärkein asia joka tulee ottaa huomioon ohutta tukkaa takuttaessa on takkujen paksuus. Suosittelen tekemään ohueen tukkaan ohuita takkuja, sillä ne kuitenkin tiivistyessään ottavat itseensä lisää paksuutta ja muuttuvat kivaksi leijonanharjaksi. Jos teet liian muhkeita takkuja heti alkuun, jää niiden väliin suuret kolot ja ns. kaljuefekti pahenee, kun päänahkaa näkyy enemmän.

Mutta entäs, kun takut ovat jo päässä, eivätkä ne silti ole tarpeeksi muhkeat?

Suurimmalla osalla ensimmäisenä ajatuksena on varmasti takuttaa aitohiusta takkujen sekaan, jotta niistä saa paksummat.

Vaikka tämä onkin varteenotettava idea latvoihin ja keskikohtiin, emme suosittele lisäämään aitohiusta omien takkujen juuriin, sillä muuten saat olla lisäämässä ekstratukkaa aina muutaman kuukauden välein.

Pääsääntönä meillä on ollut tuuhennosten tekemiseen se, että juuret ovat selkeästi kasvamassa paksummiksi kuin jo olemassaoleva takku. Paksuus johtuu yleensä siitä, että ihminen pudottaa päivässä n. 100 hiusta, ja kun tukka takutetaan, nämä putoavat hiukset jäävät takun juureen kiinni. Siispä joillakin ihmisillä juuri alkaa kasvamaan tuuheampana kuin itse takku, ja joskus tämä siirtymäkohta saattaa näyttää hieman hölmöltä. Näihin tapauksiin saatamme joskus lisätä aitohiusta tasoitukseksi jotta tukka olisi hieman siistimmän näköinen.

Aitohiusta voi lisätä myös sellaisiin kohtiin takuissa, jotka tuntuvat ohenevan tai ovat muuten vain jääneet kapeammiksi ajan kanssa. Tuuhennos tehdään yleensä käärimällä ohut kohta aitohiustakkupallon sisään, joka sitten tiivistetään kohdan ympärille, joten aitohiuksen tulee olla mahdollisimman lähellä takun väriä. Ohenevien kohtien käsittely on yleensä suht herkkä prosessi, joten kannattaa jättää koukulla sörkkiminen asiansa osaavan henkilön käsiin. On myös tärkeää saada tuuhennoskohdan tekstuurista hyvä, jottei se ala repsottamaan tai näytä muuten vain hölmöltä.

Jokainen takkutukka on erilainen, ja tuuhennoshommat suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa.

Mitäpä jos takkujen määrä päässä tuntuu olevan liian vähäinen?

Yleensä suosittelen kaksipäisiä kuitutakkuja "lisäkkeiksi" juureen, mutta jotkut kaipaavat luonnollisempaa lookia. Aitohiuksesta voi myös tehdä kaksipäisiä lisätakkuja, mutta niitä ei saa päästää kasvamaan kiinni omaan takkuun, koska lopputuloksena on muuten liitoskohdasta kolmipäinen möhkäle aka kerberos. Kannattaa siis pitää huoli, että lisäketakkuja irroittelee ja siirtelee 2-6 viikon välein, riippuen hieman kuinka nopeasti ne tahtovat jäädä tukkaan kiinni. Kuitutakuista on helpompi muistaa huolehtia.

Takkujen vähäinen määrä voi johtua myös siitä, että ne ovat liian paksuja hiuslaatuusi nähden. Joskus voi olla parempi aloittaa täysin alusta ja tehdä takut hieman pienemmillä osioinneilla!

Jäikö vielä jotain kysyttävää tuuhennoksista? 

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published