Usein kysytyt kysymykset

Milloin ehtisitte takuttamaan/huoltamaan tukkani? 
Katso ajanvaraussivu ja valitse itsellesi sopiva aika. Jos sinulla on kysymyksiä ennen takutusta, lue infosivut ja hinnasto huolella läpi ennen yhteydenottoa. Jos et vielä valaistunut tarpeeksi, ota yhteyttä joko Facebookin kautta tai sähköpostilla. 

Kauanko tilauksellani menee? 
Kysyntää on paljon, mutta teen kuitenkin parhaani saadakseni tuotteet tilaajille mahdollisimman nopeasti. Hoidan tilauksia asiakastöiden ohella sitä mukaa kun ehdin.

Kuinka vanha pitää olla, että voi ottaa takut? 
Alaikäraja on 10 vuotta. Alle 16-vuotiaat huoltajan suostumuksella.

Kuinka pitkät jonot teille on? 
Yleensä 3-4 viikkoa, kesät on sesonkiaikaa, jolloin jonot saattaa kasvaa pidemmiksikin. Ei hätää, kärsivällisyys palkitaan.

Voinko käyttää kuiturastoja omien takkujeni pidennyksinä? 
Voit, mutta suosittelemme käyttämään mieluummin aitohiusta. Kuituhius ei käyttäydy materiaalina samalla tavoin kuin aitohius.
 
Aitohiuksen plussat kuituun nähden: 
- Pehmeämpi
- Kevyempi 
- Värjättävissä 
- Ei nukkaannu 
- Aidomman näköinen kuin synteettinen kuitu 
- Ei ärsytä ihoa

Minulla on ohut tukka, miten saan tuuhean takkutukan? / Voinko tuuhentaa takkujani? 
Ohueen tukkaan tehdään aina aluksi ohuita rastoja - ajan myötä ne paksuuntuvat ja niistä tulee hyvä ja muhkea tukka. Älä siis turhaan murehdi.
Omia takkuja voi tuuhentaa aitohiuksella pienissä määrin, jos takuissasi on ohentuneita tai heikkoja kohtia tai takkujesi juuret ovat paljon paksummat kuin itse takut.
Omien takkujen sekaan voi lisätä lisäketakkuja (yksipäisiä kuitu- tai huopatakkuja) tuomaan tuuheutta. 

Voiko takkujen päistä tehdä pyöreät/tylpät? 
Kyllä voi! Huomioithan, että jos hiuslaatusi on kovin liukas, voivat latvat kuitenkin karkailla takun sisältä ja ne vaativat tällöin hieman kuritusta jotta pysyvät tylppinä. Takkujen koko pituus myös yleensä kärsii hiusten ohuudesta riippuen 2-10cm. 

Voinko käyttää omia hiustenpidennyksiäni takkupidennyksiin? 
Voit kyllä. Kannattaa varmistaa ensin, että pidennyksesi ovat todellakin aitohiusta. Sen jälkeen voit tuoda/postittaa lisäkkeesi minulle ja teen ne valmiiksi. Huomaathan, että näissäkin aikataulut menevät kiireiden mukaan, joten ihan parin päivän päähän et kiinnitysaikaa tule saamaan. 

Tahtoisin takut ja pidennykset, paljonko maksaa? 
Katso hinnasto ja kysy tarkempaa hinta-arvioita sähköpostitse jessica@marrasdreads.com

Olen tilannut pidennykset valmiiksi, miten varaan ajan? 
Kun olet saanut ilmoituksen takkujesi valmistumisesta, valitse ajanvarauksesta vaihtoehto Takutus pidennyksillä. Älä varaa aikaa etukäteen. 
Entä huolto ja pidennykset? 
Huollot tuntityönä 40€/h ja pidennysten kiinnitys valmiisiin takkuihin 3,50€/kpl.

Montako pidennystä tarvin? 
Tarvitsemiesi pidennysten määrä riippuu hiustesi ja haluamiesi takkujen paksuudesta sekä takutettavasta alueesta.

Niska-tai ananastakutus 10-25kpl
Puolen pään takutus 15-35kpl
Takutus etuhiuksilla tai sivu-/niskasiilillä 25-50kpl
Koko pään takutus 40-70kpl


Tahtoisin sateenkaarenvärisiä/X-värisiä aitohiustakkuja! 
Valitettavasti meidän valikoimista löytyy ainoastaan neljä perusväriä: Vaalea blondi, hunajanvaalea, suklaanruskea sekä luonnollinen musta.

Voitteko muotoilla samalla otsatukan tai ajella sivusiilini uudestaan? Entä värjäättekö tukkaa? 
Marras ei ole kampaamo, enkä leikkaa hiuksia laisinkaan, poikkeuksena takkujen lyhennykset tai muut korjausleikkaukset. En myöskään värjää hiuksia, sillä minulla ei ole tiloja siihen. Voit sävyttää pidennykset itse tai ottaa yhteyttä yhteistyökumppaniini Hiushuone Hyggeen.

Missä liikkeenne sijaitsee? 
Satamakatu 17 LH 7, Tampere. Kadun varresta löytyy maksullista parkkitilaa. Sisäänkäynti sisäpihan puolelta, jonne pääsee porttikongista A-rapun vierestä. Koukkaus oikealle ja B-rappu löytyy oikealta kädeltä nurkan takaa. Soita ovikelloa LH7 niin tiedän tulla avaamaan sinulle oven. Studiolle ei siis ole vapaata kulkua, joten ilmoitathan tulostasi etukäteen.

Kuinka pitkät hiukset tarvin takkuja varten? 
Mitä pidemmät, sen parempi. Minimimitta on n. 20cm. 

Haluaisin samanlaisen tukan kuin näillä tytöillä Instagramissa, eli takkuja ja avointa tukkaa sekaisin! Voitteko tehdä? 
Instagram-mallien hiukset on usein stailattu kuvia varten ja heillä on ollut takut jo vuosia. Partial-takut on mahdollista toteuttaa, mutta ne vaativat hieman ekstrahuolenpitoa. Vapaan tukan ja takkujen sotkeentuminen keskenään riippuu hyvin paljon hiuslaadustasi ja kuinka hiuksiasi hoidat. Mitä parempikuntoinen ja kosteutetumpi vapaaksi jäävä hius on, sitä helpompaa elo tällaisten osatakkujen kanssa on. Latvat kannattaa myös käydä leikkauttamassa rikotusti. 

Voitteko jättää takkuni "löysemmiksi" sillä en pidä tiiviistä takuista? 
Takut eivät tule pysymään löysän näköisinä. Pörröisyys ja höttöisyys on niiden alkuvaihe, ns. vauvatakut. Ajan myötä ne tiivistyvät kyllä, halusit tai et. Takut kannattaa tiivistää heti alkuun kunnolla, sillä mitä löysemmäksi takut tekovaiheessa jättää, sitä epämääräisemmän muotoisiksi ja sotkuisiksi ne muuttuvat ajan kuluessa.

Voinko laittaa takut sen takia ettei tarvitsisi enää tehdä hiuksille ikinä mitään? 
Jos haluat sekaisen peikkotukan, niin siitä vain. Aivan liian monesti on kuitenkin nähty se, että toivotaan siistejä pötkylöitä jotka pysyisivät aina hienoina ja irtohiuksettomina. Jos haluat siistit pötköt, varaudu siihen että joudut niitä myös huoltamaan paljon ja usein! Näytämme mielellään miten homma toimii, ja huoltamisesta tulee nopeasti osa arkirutiinia. Takkujen parissa on myös mukava puuhastella.

Voinko käyttää hiuksiini huovutusneulaa/virkkuukoukkua?
Virkkuukoukku on hyvä väline ja suositeltava työkalu jokaisen takkutukanarsenaaliin - sillä saa kesytettyä kätevästi irtohiusta ja pörröä takaisin takkujen sisään. Suositeltu koko on 0,75mm.
Huovutusneulaa taas en missään nimessä suosittele, sillä se katkoo hiuksia ja muodostaa ajan saatossa takkuihin ohuita ja heikkoja kohtia ja koko takku saattaa napsahtaa pikkuhiljaa poikki.

Millä voin pestä takkujani? 
Silikonittomilla pesuaineilla. Lue lisää takkujen pesusta infosivulta. 

Voiko kuitutakkuja värjätä?
Kuituhius ei värjädy.